pan_trouwenAS

Trouwen Ana en Steffen

2007-07-30 Eindelijk weg!

Pas rond 12 uur weg, want we moeten eerst nog naar de Apple Store. Om een uur of één rijden we dan uit centrum Utrecht naar het oosten. Na het controleren van de bandenspanning bij Bunnik is de eerste stop even voorbij Arnhem. Soepeltjes rijden we met Fred door het Ruhrgebied en gaan we rechts-Rheinisch richting het zuiden. Bij Heidelberg de snelweg af en langs de Neckar om een camping te vinden. Die vinden we aan de overkant bij Neckargemünd, bij uitzicht op de spoorlijn. Bij het opzetten van de tent merken we dat we de slaapzak en het muggenbultenprikkertje vergeten zijn. Oh-oh! We eten om een uur of acht. Daarna lezen we tot het donker wordt. Als we gaan slapen is het al behoorlijk fris. Gewapend met thermo-ondergoed, hutsloffen en drie fleece vesten proberen we te slapen. Het schijnt 8ºC geweest te zijn...
[kml] [map] Zeist - Utrecht - Neckargemünd

2007-07-31 Heidelberg

Als de zon dan eindelijk opgaat, plof je bijna van de warmte met thermo-ondergoed aan. Na het ontbijt richting Heidelberg. We rijden wel drie keer op en neer de Neckar voor een goede parkeerplek/station met parkeerplaats. Uiteindelijk bereiken we Schlierbach. In Heidelberg doen we eerst inkopen: een slaapzak!, een zwembroek (ook vergeten), een Mülisch, een thermoshirt voor Dirkjan, een wandelkaart van de omgeving en diarolletjes... We eten ondertussen een echt Duits broodje. Daarna komen we in een wat toeristischer gedeelte van de Altstadt, met het Universitätplatz en de Markt. Mooi allemaal. We lopen omhoog naar het Schloß: veel oud en veel ruïne en dat allemaal door elkaar. Naast de buitenkant en een heel groot vat is er niet zoveel te zien. Het vat had trouwens een inhoud van 221 10^3 l! Via de slottuinen met een dalinkje komen we weer beneden uit. Pinnen en richting trein. We stappen per ongeluk in de verkeerde trein! en dir rijdt niet alleen door op Schlierbach, maar ook op Neckargemünd... Dus via Bammental weer terug en 45 minuten later dan gepland op de camping. Douchen en naar Ittlingen, naar Ana en Steffen. Iracema, José, Jane (Ana's nichtje), Jachim (Steffen's broer) en Steffen vader zijn er ook. Veel talen, en vooral veel chaos. Rond een uur of elf zijn we weer terug bij de tent.
[kml] [map] Neckargemünd - Zeigelhausen - Heidelberg - Zeigelhausen - Neckargemünd - Ittlingen - Neckargemünd

Universitätsplatz
Kornmarkt onder het slot
Oude stad vanaf het de westkant van het slot


Dak- en glasloos deel van het slot
Het wapen boven de poort mist
Oude torens


Oude stad vanaf het slot
De oude stad vanuit de slottuinen
Het slot van uit de slottuinen


2007-08-01 Weißerstein

Om half negen branden we de tent uit. De ochtend doen we heel rustig, met lezen en in de zon zitten. Zelfs de hangmat wordt uitgehangen. Na de lunch rijden we naar Ziegelhausen. Bij een uitzichtpunt zetten we de auto neer. We proberen naar de Weißerstein te lopen. De kaart blijkt niet alle paden te hebben en we lopen met een omweg (zie GPS), maar na een tijdje zien we stenen die de richting aangeven. De Weißerstein is het hoogste punt in de omgeving. Het blijkt een biergarten te zijn met een uitzichttoren er naast. Alle zie je in de toren alleen de toppen van de bomen. Hij is gewoon niet hoog genoeg! De trap heeft wel een leuke vorm. Snel dalen we richting auto die we vrij snel weer terug vinden. Dan naar de Aldi voor boodschappen. Het diner is macaroni rode saus.
[kml] [map] Neckargemünd - Ziegelhausen - Weißerstein - Ziegelhausen - Neckargemünd

2007-08-02 Dilsberg

Weer wat uitslapen en met de auto richting Wiesebach. Daar is volgens de kaart een Romeinse opgraving te vinden. Na wat lopen komen we via een oude bron bij de opgraving. Het is een oude villa van de derde eeuw na Chr. We puzzelen waar welke ruimte voor heeft gediend. Ook raadselachtig is of het huis nu vrijwillig is verlaten of dat men is verdreven door barbaren (twee bordjes geven tegenstrijdige informatie). De route loopt via beneden in het dorp weer terug naar de auto. Als lunchplek kiezen we een uitzichtpunt op de kaart uit: Dilsberg. Dit blijkt een oud fort te zijn, met veel bijna kitscherige huisjes. De lunch is enigszins fris. In de namiddag wordt er weer gelezen en gedoucht. Het regent zeer hard. 's Avonds is er weer met Ana en Steffen afgesproken. Iracema zal voor een groep van 15 personen koken in het huis van Steffens ouders. We ontmoeten er Padre Eduardo, de Franciscaner monnik die Ana heeft gedoopt, en pharer Jürgen, een vriend van Steffens ouders. Het is erg gezellig en het eten is erg Braziliaans. Petra had alleen niet tegen Padre Eduardo moeten vertellen dat Dirkjan Kunstmatige Intelligentie bestudeerd, dat leverde haar een preek van een half uur op!
[kml] [map] Neckargemünd - Wiesebach - Dilsberg - Neckargemünd - Ittlingen - Bockschaft -Neckargemünd

2007-08-03 Schloß Neuhaus

Vandaag breken we de tent op. Daarna rijden we naar Handschuhheim. Bij het uitzichtpunt aldaar blijkt een hoop historisch te zijn: een klooster uit de 13e eeuw, eentje uit de 9e eeuw, een rare put uit de Keltische tijd (denkt men), een Keltische wal en natuurlijk de Thingspiele theater van de Nazi's. Een beetje een jaren-60, bloemetjes jurken bestemming, maar de combinatie was erg interessant. Daarna rijden we via de trekking winkel van Heidelberg voor toch nog een bord en een prikkertje, en met een mooie route naar Schloß Neuhaus. Het is een erg mooi Schloß, dat nu is ingericht voor eesten en trouwerijen; met een kerk en een speciale parkeerplaats voor de pfarer en de organist. Onze kamer is ook van alle gemakken voorzien. Er is zelfs schoenpoets aanwezig! 's Avonds is er een chuhascurinho met zowel Duits als Braziliaanse tintjes. En daarna zijn er genoeg ingrediënten voor een echte, originele caipirinha. Weer ontmoeten we veel mensen, en spreken we Duits, Portugees en Spaans. We gaan erg laat naar bed.
Neckargemünd - Handschuhheim - Heidelberg - Sinsheim - Schloß Neuhaus

2007-08-04 Trouwen Ana en Steffen

De dag begint met een lekker ontbijt en een foto voor de Fred kalender. Daarna begint een lange voorbereiding voor de trouwerij. Lang leve de goede badkamer! Om twee uur begint de kerkdienst. Eigenlijk iets later, en dat komt niet eens door de Brazilianen, maar doordat de Katholieke priester zijn habijt is vergeten. Het bruidsmeisje heeft dus de hele omgeving afgebeld met de vraag of iemand een habijt te leen had... Het bruidspaar ziet er mooi uit met pak en jurk gekocht in Brazilië. De dienst zelf is in het Duits en dus onbegrijpelijk voor vijftig procent van de mensen, en de preek is enigszins traditioneel. Maar iedereen straalt. Direct uit de kerk wordt er gefeliciteerd en daarna is er sect en pau de queijo. Er wordt natuurlijk veel gekletst. Padre Eduardo vraagt voor de tweede keer waarom we nog niet getrouwd zijn... Cultuurverschil! Aan de late kant, half acht, begint het avondeten. We zitten aan tafel met een internationaal gezelschap: Braziliaans, Indonesisch, Benees, Roemeens, Duits en wij. Ondertussen zijn er toespraken, spelletjes voor het bruidspaar en een balonnenwedstrijd. Om een uur of elf kakt iedereen in en dan moet er nog een uur gewacht worden op de NachtTisch. Maar alles is wel erg lekker. De disco is ondertussen al 2 uur bezig, zonder mensen. Die komt pas goed op stoom nadat men (naar Braziliaans concept) rare brillen en pruiken uitdeelt. Na het aansnijden van de bruidstaart (half drie) gaan we slapen.

Net uit de kerk
Iedereen wil het pas getrouwde stel fotograferen
De ouders van het stel

Tijdens de borrel


Borrel bij de kerk
Petra in gesprek met Iracema en pater Eduardo
Petra in gesprek met pater Eduardo


Poserend voor de professionele fotograaf

Ik pik een foto mee met de telelens