pan_madrid

Madrid 2007

2007-09-01 Vliegen naar Madrid

Op amersfoort bij Tjeerd en Maria in de trein gestapt. Inchecken gaat soepel, maar de vlucht heeft een half uur vertraging. Het is een eind lopen naar de metro. De metro is twee keer overstappen. Het hotel is hartje stad en al snel zitten we op het terras achter een biertje. Dan is het verder de stad in op zoek naar eten.

2007-09-02 Madrid in


Straatje oostwaarts vanaf Plaza Major
Voetbalplaatjes ruilen
Het prado vanuit het park


Vijver in Parque el Retiro
Vijver met monument van Koning Alfonso XII te paard
Het zware leven van de wetenschapper


2007-09-03 Eerste dag congres


Het echte werk van de wetenschapper


2007-09-08 Wandelen ten noorden van Madrid

's Ochtends vroeg met de metro naar Madrid Pitis, aan de noordkant van de stad. Het plan is om noordwaarts te lopen waar volgens de kaart een groot natuur gebied moet liggen. We (ik loop samen met Tjeerd, Maria is de stad in) moeten eerst de een stukje niemandsland achtige bebouwing om dan de GR?? op te pikken. Die buigt helaas naar het zuiden dus lopen we op eigen route verder. Het pad voert ons naar de Rio Manzanares en dan door naar El Pardo. Als we dat laaste weer uit lopen lopen we op een groot hek, de man die erbij hoort vertelt dat het een natuurreservaat is en dus afgesloten, maar aan de andere kant zou het wel kunnen. Aan de andere kant van het dorp: niet dus. Dan maar langs het hek, de uitzichten zijn wel gaaf, het landschap is een savanne met lage bomen. We zien vogels en herten. Aan het eind van het hek blijken we weer in de buurt van ons metrostation te zijn. 's Middags nog even de FNAC in, "Asterix en Hispania" gekocht. De rest van de avond is wederom madrileens

Vier toren in Madrid bepalen de skyline
Savanneachtig landschap, Monte de El Pardo
Fraaie boom in de Monte de El Pardo


Alles afgegraven, behalve...


2007-09-09 Relaxen in madrid

Vanochtend staat het Museo Thyssen-Bornemisza op het programma, dat blijkt een aardig overzicht van de kunstgeschiedenis. Daarna Gazpacho en calamares eten in de buurt van het Reina Sofia. Maria en ik verkiezen daarna het park met een boek, heerlijk. Als het boek uit is en er van een biertje genoten is ga ik nog even op expeditie de stad in: Atocha, het station van de aanslagen, de trein naar Chamartín, de bus langs Bernabéu.

De oude gevel van Atocha
De trein naar Valencia op Atocha
De oude stationkap van Atocha


De oude stationkap van Atocha


2007-09-10 Terugvliegen

Vroeg wat eten op weg naar de metro en dan een vlotte thuisreis.

Bouwkunst in Madrid